13 Sep 2021

Art Director till Visual Art

Visual Art fortsätter att växa och vi söker efter en Art Director som kan stärka upp vår Design Studio.

 

Som Art Director hos oss skapar du digital kommunikation, både självständigt och i nära samarbete med interna och externa kreatörerfrontend-utvecklare och andra. Du har god erfarenhet av att ta fram och förmedla budskap, idéer och känslor genom digital och visuell design för olika kanaler. Tillsammans med teamet blåser du liv i idéer som utmanar det vanliga! Visual Art tar tillsammans med sina kunder fram digitala tjänster, strategier, koncept, design, animation och film för Digital Signage och andra digitala kanaler. 

Rent konkret kan du snabbt skissa, visualisera, prototypa och testa digitala servicelösningar i både tidiga och sena utvecklingsstadier för att säkerställa en kvalitativ leverans.

Din hantverkskunskap märks i hur du arbetar med färg, form och komposition. Du är helt enkelt en mästare på grafiska detaljer och ser snabbt hur de bidrar till helheten. Du har god erfarenhet att skapa wireframes och storyboards. Med din gedigna erfarenhet är du van vid att ansvara för koncept och visuell design i olika projekt och du förstår hur tonalitet, text och ordval påverkar användarupplevelsen. 

Du ansvarar för att bygga kundpresentationer i PPT och känner dig trygg med att pedagogiskt argumentera för värdet av din design och kan motivera dina designbeslut. Du har god vana av att strategiskt jobba med kundresor, du håller gärna workshops med kunder samt definierar uppdrag för nya och potentiella kunder. 

 

Din profil

Har relevant utbildning för rollen och erfarenhet som visuell designer eller art director i digitala kanaler. Vi ser att du är en nyfiken och idérik problemlösare med kreativt och konceptuellt tänkande. Vidare tror vi att du vågar testa nya saker, är en lagspelare och prestigelös. 

Du behöver ha mycket god kunskap i XD, InDesign, Illustrator och Photoshop samt god kunskap i After Effects.

Det är även viktigt att du kan sätta dig in i våra kunders utmaningar samt har erfarenhet av att skapa och hålla presentationer. Här behöver du ha en pedagogisk förmåga som du använder för att förklara, pitcha och sälja in våra lösningar.

Då vi är ett internationellt företag i snabb expansion behöver du känna dig trygg i att arbeta på svenska och engelska.

 

Vi räknar med att du håller dig uppdaterad med de senaste teknikerna och trenderna inom din bransch och redo att dela dina kunskaper och tankar med både kollegor och kunder. 

 

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Intervjuer sker löpande och vi ser framemot att få titta ditt CV och din portfolio.

Emily Lindqvist, Head of Design Studio, emily.lindqvist@visualart.com

 

Om Visual Art

Visual Art är en global tech- och mediakoncern med passion för människor, kreativitet och design. Affärsidéen är att vara en strategisk partner till våra kunder genom teknisk innovation och affärsdriven digital kommunikation.

Genom att kombinera kreativa talanger med teknisk expertis har vi sedan 1997 skapat digitala kommunikationslösningar, för såväl svenska som internationella kunder inom vitt skilda branscher och segment.

Vi är totalt ca 100 medarbetare som stöttar varandra i vårt dagliga arbete. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm men har även verksamhet i Norden, Tyskland, Spanien och USA.

Klicka här för att se ett par exempel på lösningar vi levererat.

Visual Art logotype