15 Apr 2021

Visual Art ny guldsponsor till Inhousetävlingen

Division har intervjuat Monika Lindquist, Marketing & Communications Director på Visual Art, om kommunikationsbranschens utveckling samt inhousebyråernas betydelse.

– Inhousebyrå kontra extern byrå går lite i vågor och vi ser många varumärken idag som jobbar både med interna och externa byråer. Det som visat sig de senaste åren är att ingenting är längre svartvitt och man har behövt sluta tänka så kategoriskt. Äntligen tror jag vi nått en punkt i tiden där det inte längre handlar om ”inhouse eller inte”, utan snarare om ”hur får vi bäst fram vårt budskap” och sedan en härlig mix av kreativitet.

Tittar vi bredare på kommunikationstrender är det tydligt att varumärken behöver driva både kortsiktig försäljning och långsiktig tillväxt och både reklam, kommunikation och kanalval flyter ihop på ett annat sätt idag än vad det gjorde tidigare. Varumärken kan alltid nå kunden, och kunden kan alltid nå dig. Idag måste det gå att känna igen varumärken, kommunikation och kampanjer oavsett kanal och plattform för att den ska nå maximal effekt.

Det är läskigt att sticka ut och det finns inget facit för vad som kommer att flyga eller falla. Det samlas data men i ärlighetens namn kanske vi mäter för mycket och inte riktigt vet vad vi ska göra med allt.

Läs hela intervjun och anmäl er till tävlingen: https://www.inhousetavlingen.se/blog/nagra-snabba-med-visual-art-ny-guldsponsor

Visual Art logotype