Europeisk DOOH-gigant bildas – Ocean Outdoor förvärvar Visual Art Media

Visual Art Media meddelar idag att man förvärvats av den UK-baserade DOOH-giganten Ocean Outdoor och kopplar ett än tydligare grepp om positionen som ledande inom digital räckvidd i norra Europa.

Visual Art introducerade och utvecklade DOOH på den svenska marknaden och har idag en stark närvaro även i Danmark, Finland samt Tyskland. Att Ocean nu förvärvar bolaget sänder således viktiga signaler till marknaden om att man befäster positionen som den ledande aktören inom digital räckvidd i norra Europa.

I ett gemensamt uttalande säger Visual Arts CEO, Andreas Lind och Hoss Khosravi, CRO: ”Det är mycket som talar för att dagens besked är det största som hänt utomhusbranschen på flera år. Den resa som startade för snart 10 år sedan fortsätter nu i rask takt framåt i och med Ocean Outdoor förvärv av Visual Art Media. Våra bolags gemensamma spetskompetens, djupa förståelse för mediet och hur det ska optimeras samt säljas ger oss mycket stora konkurrensfördelar och det använder vi nu för att bygga Europas bästa digitala räckviddserbjudande.

Visual Arts styrkor – tech, innovation, digital räckvidd och unika annonsarenor – kanaliseras nu i en Europeisk kontext vilket frigör och möjliggör en rad möjligheter för annonsörer och byråer.

Vidare kommer de tidigare ägarna av Visual Art äga 50%  av Visual Art Tech & Signage i ett joint venture tillsammans med Ocean Outdoor och skapa en snabbväxande tech business i syfte att driva betydande synergier och möjligheter i digital signage portfolion.

Ocean Outdoor är listat på Londonbörsen och har som mediabolag en unik position inom OOH-landskapet där man specialiserat sig inom digitala, super-premium och globalt ikoniska OOH-ytor såsom exempelvis Piccadilly Lights London display. Redan 2005 skapade man DOOH-kategorin och fortsätter att driva den framåt genom innovation, premiumytor, research, data och unik teknologi.

Oceans CEO Tim Bleakley säger i ett uttalande: “Visual Art är ett attraktivt bolag som vi beundrat länge. Företaget kombinerar fantastiska människor med fantastiska tillgångar på växande DOOH-marknader. Deras innovationskraft, tekniska kompetens, räckvidd och ambitionsnivå erbjuder imponerande möjligheter som spänner över ett stort antal affärsområden och flera länder.

Vi har ett starkt band med Sverige och Visual Art genom vår styrelseledamot, Martin HP Söderström. Med hans nätverk inom den skandinaviska fastighetsmarknaden ser vi goda synergier och möjligheter att växla upp Visual Art Medias Skandinaviska närvaro än mer.

Det här förvärvet möjliggör ett förstärkt erbjudande som kommer alla intressenter till gagn, fastighetsägare, kommuner och annonsörer jämte media- och specialistbyråerna. Vi ser fram mot att arbeta med ledningen för Visual Art för att kombinera deras expertis med Ocean Outdoor varumärket och vår digital cities for digital citizens filosofi”.

 

För ytterligare information kontakta:

Andreas Lind, CEO, Visual Art
Tel. +46 739 24 20 10
andreas.lind@visualart.com

 

Tim Bleakely, CEO, Ocean Outdoor

Susann Jerry, Strategic Communications, Ocean Outdoor
Tel +44 (0)7725 091814
susann.jerry@oceanoutdoor.com

 

Om Visual Art
Visual Art är en internationell teknologi- och mediekoncern med huvudkontor i Stockholm och med verksamhet i Norden, Tyskland, Spanien och USA. Bolaget startade 1997 och har idag drygt 140 medarbetare. Affärsidén är att vara en strategisk partner till sina kunder genom teknisk innovation och affärsdriven digital kommunikation. Det digitala nätverket består av mer än 25.000 ytor på över 4.oo platser i 24 länder.

Visual Art logotype